Categories
Uncategorized

Min opplevelse av det å starte en nettside

For aller første gang i livet har jeg laget en egen nettside sammen med min studiekamerat. Vi fikk i oppgave å lage en nettside, som en del av eksamensoppgaven vi fikk. Dette var noe jeg syntes var interessant med en gang. Det er en oppgave som er litt mer praktisk i forhold til andre oppgaver jeg har gjort før, noe som passer meg utmerket ettersom jeg liker å finne ut av ting selv.

Vi startet med å sette oss samen og diskutere hvordan vi skulle gjøre det og hva slags produkt/tjeneste vi skulle selge. Etter mye frem og tilbake ble vi enige om at produktet vi skulle selge var klesplagg, siden begge to hadde en interesse for det. Videre fant vi ut at vi hadde lyst til å ha med hjemstedet vårt i prosessen, siden vi begge kommer fra samme sted og er stolt over det. Da fant vi ut at merket på klesplagget skulle hete «Kæru», som er et ord i dialekten vår som kan oversettes som «rart» på bokmål. Dette var en ide begge likte og syntes var morsomt. Tanken bak dette er å kunne få frem Solør på kartet. Solør er stedet vi er fra som ligger i Innlandet fylke og som i dag utgjøres av de tre kommunene Grue, Åsnes og Våler. 

Planen vår var at vi skulle bruke det lokale næringslivet så godt som det var mulig. Vi var både i kontakt med en lokal person som drev egen virksomhet med design og en lokal bedrift som drev med trykk av logoer. Dette var noe som dessverre ikke lot seg gjøre, så det endte med at vi måtte finne på noe annet. Vi ville fortsatt bruke det samme merkenavnet og fortsette med konseptet ved å få Solør på kartet. Vi fikk til slutt logoen «Kæru» på genseren og startet med å lage nettsiden, som vi selvfølgelig kalte Solørbrands. Gjennom denne prosessen fikk vi bryne oss på hvordan det faktisk var å lage en nettside. Vi hadde en klar plan på at vi ville ha en nettside som var ren og ryddig å se på og bruke for kundene. Vi la inn effekter som for eksempel natur på nettsiden, ettersom det er noe som kjennetegner Solør med sitt flotte landskap. 

Et bilde som inneholder mann, svart, stående, tre

Automatisk generert beskrivelse

Uten om at nettsiden skulle være ren og ryddig, og ha med et preg av Solør i seg, så hadde vi ikke så mye annet krav. Dette var jo nytt for oss begge, så vi begynte å teste ut mye forskjellige ting. Dette var for å kunne sette oss mer inn i det og lære oss hvordan ting fungerte. Etterhvert som vi prøvde, lærte vi oss mer og mer om hvordan ting fungerte. Da vi prøvde oss frem og laget flere forskjellige sider, så var det noen vi feilet med og andre vi klarte. Dette tok vi som læring, før vi til slutt satte oss ned og virkelig visste hva vi skulle gjøre. Det endte med en nettside ved navn Solørbrands som vi begge ble veldig fornøyd med. Vi sendte nettsiden rundt til venner og bekjente, sånn at vi kunne se hvor mange som hadde vært inne og sett. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *